vrijdag 29 juli 2011

Heerlijke Duurzame Mosselen

Hoera, het mosselseizoen is weer in volle gang. Waar je vroeger in de maanden  met een 'r' mosselen kon krijgen zijn ze nu van juli t/m april te koop...bijna het hele jaar dus en daar worden we blij van!
Nu blijken ook mosselen duurzaam te verkrijgen te zijn: Nederlandse mosselkwekers hebben een certificaat voor duurzame visserij gekregen en mogen vanaf nu het blauwe MSC-keurmerk dragen.

Reden om een lekker mosselgerecht te bereiden:

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 rode peper
  • 1 zak Thaise roerbakmix (400 g)
  • 3 cm gember, in plakken
  • 1 limoen, schoongeboend en in plakken
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 2 eetlepels verse koriander (zakje a 15 g), fijngesneden
  1. Bereiden

    Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met de zaden. Verdeel de groenten, de rode peper, de gember en de limoen over de bodem van een ruime pan. Leg de mosselen op de groenten, bestrooi met peper naar smaak. Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Garneer de mosselen met de koriander.


Enjoy!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten