dinsdag 19 juli 2011

Eigen gemaakte Chicken Ceaser Salad

Altijd lekker en leuk om nieuwe receptjes uit te proberen. Een hele tijd geleden heb ik Jamie Oliver in zijn programma een super lekkere zelf gemaakte chicken ceaser met dressing zien maken en dat zag er zo lekker uit dat ik op zoek ben gegaan naar het Nederlandse recept. Zoekt.....en gij zult vinden!
Erg lekker en zeker de moeite waard.......enjoy!!!

Voor 4 tot 6 pers

4 kippenpoten met vel van vrije-uitloop of biologische kippen
1 ciabatta in stukjes ter grootte van duim (ong. 250 gram)
3 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes grof gehakt
olijfolie
zeezout & pancetta / bacon
halve teen knoflook, gepeld
4 ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt
75 gram van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, plus een beetje schaafsel ter garnering
1 volle eetlepel creme fraiche
sap van 1 citroen
extra vierge olijfolie
2 of 3 kropjes Romeinse of bindsla, ontdaan van de buitenste blaadjes

Verwarm de oven voor op 200 graden of gasovenstand 6. Leg de kippenpoten en de gescheurde stukjes brood in een passende braadslee. Strooi er de gehakte rozemarijn over, besprenkel met olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Hussel alles met je handen om, zodat alles een filmpje vettigheid krijgt en zorg dat de kippenporten uiteindelijk bovenop komen te liggen. Op die manier absorberen de stukjes brood het heerlijke braadvocht van de kip en krijg je de lekkerste croutons! Zet de braadslee in de voorverwarmde oven.

De kippenpoten zouden na ongeveer 45 minuten mooi gaar moeten zijn. Haal de braadslee uit de oven, drapeer de pancetta of bacon over de kip en croutons en zet de braadslee nog eens 15 tot 20 minuten terug om het spek krokant te maken. De kippenpoten zijn klaar als je het vlees gemakkelijk van de botten kunt trekken. Haal als de kippenpoten klaar zijn de braadslee uit de oven en zet hem even aan de kant om de kip wat af te laten koelen.

Stamp knoflook en ansjovisfilets in een vijzel of Flavour Shaker tot pulp. Schraap de pulp in een kom en klop er parmezaanse kaas, creme fraich, citroensap en 3 keer zoveel extra vierge olijfolie als citroensap door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Trek het kippenvlees van de botten en trek het vervolgens in grove stukken, net als de croutons en plakjes spek. Was de kroppen sla, slinger ze droog, trek de blaadjes los en hussel ze om met de kip, croutons, bacon en romige kaasdressing. Strooi er nog wat geschaafde parmezaanse kaas op.


Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten